Translate

perjantai 13. heinäkuuta 2012

Sofiyivka Park


Keski-Ukrainassa Umanin kaupungissa sijaitsee maineikas
 ja silmiä hivelevän kaunis Sofiyivkan puisto.
Se on yksi Ukrainan aarteista ja ehdottomasti vierailun arvoinen paikka!
Flora Paviljonki

Puolalainen kreivi Stanislav Potocki rakennutti puiston vaimolleen Sofia Vitt-Potockalle. Mies halusi puiston muistuttavan vaimonsa kotimaastaan, Kreikasta. Sen vuorista, kirkkaista puroista, metsistä ja  kirkasvetisistä järvistä. Umanin alue muotoineen oli puistolle otollinen paikka. Sen rantavallit kukkuloineen ja graniitti lohkareineen antoivat hienoja ideoita puiston suunnittelijalle Ludvig Metzelille.


Kreivi tilautti upeita patsaita muun muassa Italiasta.
 Harmi, että osa monumenteista ja patsaista tuhoutui  vuosien 1941-1945 sisällissodassa ja suuressa isänmaallisessa sodassa.
Käärme suihkulähde

Puistolla on ollut aikojen kuluessa useita omistajia ja onneksemme he ovat pitäneet siitä hyvää huolta. Sodista ja muista vastoinkäymisistä huolimatta puistoa on kunnostettu vuosien saatossa entistä ehommaksi.

 

Puistossa vierähtää helposti useita tunteja.
Mukaan kannattaa ottaa eväät, sillä puistossa on kauniita paikkoja joihin voi pysähtyä picnicille.

Suurivesiputous ja sen lintuja
Puistossa kulkiessa on pysähdyttävä ihailemaan, kuinka alueen yksityiskohdat on pystytty rakentamaan niin taidokkaasti.

The Apollo Grotto ja Kreivi Potockin muotokuva
Holvimaista rakennelmaa kutsutaan nimellä The Apollo Grotto. Holvin syvennyksessä Sofia istui ihailemassa puistoaan. Samalta penkiltä hän pystyi näkemään korkealla kalliolla seisovan miestään muistuttavan muotokuvapatsaan, ympäröivän vesistön, suihkulähteen ja Flora Paviljongin.

Venetian silta ja vesiportaat
Puistossa on paljon kasvillisuutta ja vanhoja suuria puita. Vuonna 1859 puisto siirrettiin  Venäjän puutarhaoppilaitoksen omistukseen. Koulu oli ainoa lajissaan tuon ajan Venäjällä. Siellä koulutettiinkin alan osaajia puoli vuosisataa. Vuonna 1955 siirrettiin Ukrainan tiedeakatemian omistukseen. Puisto vietti 200-vuotisjuhlavuottaan vuonna 1996.

Parterre Amfiteatteri
Juhlavuoden kunniaksi puistoon rakennettiin muutamia uusia rakennuksia ja tehtiin pieniä muutoksia. Vuonna 1991 puistolle annettiin kansallisen tiedeakatemian luonnontieteellisen tutkimuslaitoksen arvo.

Euripideksen patsas ja Hippocrenan lähde

Kala-allas ja taustalla The Apollo Grotto

Rakkauden saari ja Ruusupaviljonki

Ruusupaviljonki

Sofiyivka puisto on tarunomainen ja mystinen paikka.
 Jostain syystä se saa ihmiset palaamaan sinne uudelleen ja uudelleen...


2 kommenttia:

  1. Hieno video tuossa YOUTUBESSA!!

    Kiitos sinulle, LILJA LILIACE!<3333

    VastaaPoista
  2. Minustakin se oli tosi hieno. Oikea löytö:) Youtubessa oli useita videoita puistosta, mutta tuossa jotenkin musiikki sopi hyvin kuvan kanssa yhteen. Tuli oikein kylmiä väreitä!!! Syksyllä puistossa tulee hienosti esiin värien erilaiset yhdistelmät. Olisi hienoa päästä käymään puistossa syksylläkin! :)

    VastaaPoista