Translate

perjantai 6. heinäkuuta 2012

Matkalla Chisinauhun, Moldovan pääkaupunkiin

Odessasta Chisinauhun Moldovan pääkaupunkiin ajaa autolla neljässä tunnissa.
 Ukrainassa on parempi puhua matkaan käytetystä ajasta kuin kilometreistä.
 Teiden kunto on paikkapaikoin heikko, joten matka taittuu välillä hitaastikin.
 Toinen matkaa hidastava tekijä voi olla rajanylityksiin kuluva aika pitkine jonoineen ja valitettavasti on myös syytä varautua rajaviranomaisten lahjuspyyntöihin, kivuttoman rajanylityksen takaamiseksi (älä suostu, vaan soita ylityspaikalla näkyvään HOT-LINE numeroon).

Matkaa taittavat samalla tiellä autojen lisäksi kävelijät, pyöräilijät, skootterit, maanviljelijöiden koneet ja hevoskärryt



Teiden kunto on paikoitellen varsin heikko. Autot ajavat välillä mieluummin tiensivulla kuin itse tiellä. Tämä tie on Kotovsk-Kuchurgan pääväylä. Liikenne tiellä on vilkasta.



Tottumattomalle ukrainalainen ajotapa voi näyttää hurjalta, sillä välillä autot näyttävät tulevan kohti ja juuri ennen kohtaamista väistävätkin sivuun. Ajotapa johtuu parhaan ja kuopattoman ajoväylän hakemisesta.



On ymmärrettävää, että ajoväylää on haettava tarkoin jos haluaa välttää tällaisia kuoppia




Jos nälkä matkalla yllättää, voi välillä poiketa ostamaan kalaa paikalliselta kalastajalta


tai persikoita persikan viljelijältä


Laatikollinen tuoreita persikoita maksaa noin neljä euroa


Dnister, Дністер, on runsaskalainen joki. Se sijaitsee Ukrainan ja Moldovan rajalla.




Joen varret ovat täynnä kalastajia.




2 kommenttia:

  1. On siellä tiet, kun Bulgariassa ja Romaniassa pahimmoillaan. Autoilu ei niillä teillä ollut kovinkaan kivaa.... Jotenkin tuttua. Kyllä me varmaan siellä selvittäisiin, jos niin hyvin käy, että joskus päästään matkaan?

    VastaaPoista
  2. Hei Mine,

    Kyllä varmasti selviätte :) Täytyy vain malttaa ajaa rauhallisesti kuoppia väistelemällä.Täällä liikenne on välillä hektistä ja vauhdikasta, mutta ei vedä vertoja esimerkiksi Puolan liikenteelle. Meidän kokemuksien mukaan siellä saa olla todella skarppina, ettei jää muiden jalkoihin. On täällä Ukrainassa hyviäkin teitä, esimerkiksi Kiova-Odessa moottoritie! Sitä ajaen pääsee nopeasti siirtymään paikasta toiseen :)

    Mukavaa päivän jatkoa! :)

    VastaaPoista