Translate

perjantai 10. elokuuta 2012

Rozdilna - Роздільна (osa 5)


Rozdilnan kirkko ei ole ulospäin perinteisen ortodoksikirkon näköinen, mihin matkailija on ehkä yleensä tottunut.
Puistossa sijaitseva kirkko on pikemminkin huomaamaton ja vaatimaton.
Esimerkiksi Odessan ja Kiovan kirkot ovat erittäin koristeellisia, kultaisine kupoleineen.





 

 




 


Aivan jokaisesta ukrainalaisesta kylästä ei kirkkoa löydy, mutta rukoushuone eli tšasouna  löytyy.

 


 

 



3 kommenttia:

  1. On sentään hyvä, että uskonto ja kirkko ovat saaneet paikkansa takaisin lähemmäs sadan vuoden jälkeen...Kauan aikaa ne olivatkin pilkattuina, kirkot hevostalleina tai elokuvateattereina! Samoin luostarit ja muut kirkon laitokset. Nyt niitä on muutama vuosikymmen kunnostettu, ja osa on pelastettu täydeltä tuholta. Saamme ehkä nähdä, vaikuttaako kirkko mitään nykyihmisen ajatteluun, arvoihin ja tekoihin, vai paheenko nuo edellä mainitut vain...

    VastaaPoista
  2. On siellä rukoushuone poikineen. Tuli niin karjalainen olo.

    VastaaPoista
  3. Aili: Tänä kesänä olemme ajelleet autolla ympäri Ukrainaa ja oli kyllä hienoa nähdä miten paljon uusia kirkkoja oli rakenteilla aivan pieniinkin ukrainalaisiin kyliin. Kirkkojen valmistumistahti ei aina päätä huimaa, mutta ehkä hitaampi rakennustahti tuottaa hyvän lopputuloksen :))Vuonna 2008-2009 Kotovskin kaupungissa rakennettiin uutta kirkkoa ja vastikään kuulin ettei kirkko vieläkään ole valmis.. lienekö rahapulaa vai mitä!?!?

    Mine: Kyllä vain, jokaisessa kylässä ainakin se yksi.Kyliin saapuessa on aina mukava katsoa millainen rukoushuone kylässä on...joskus pitäisi tehdä tänne blogiin oikein kollaasi niistä ;)
    Karjalassakin olisi joskus mukava käydä :)

    VastaaPoista